Křupavé krůtí se sezamem - nízkosacharidový recept
1 menší měsíček dýně Hokkaidó
½ krůtího prsa
1 lžíce kokosové mouky
½ lžičky Xantalové gumy
2 lžíce kokosového oleje
4 lžíce sojové omáčky
1 lžička ústřicové omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžička Sriracha omáčky
½ lžičky chilli nasekané na jemno
1 lžíce sezamu
½ červené papriky, nakrájené na tenké proužky
½ Jalapeno papriky, nasekané
2 růžičky brokolice
1 stroužek česneku, nastrouhaný
1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
7 kapek tekuté Stévie
Olej na smažení
1. Krůtí maso nakrájejte na nudličky. Vložte nudličky do misky, promíchejte s moukou a Xantalovou gumou, tak aby byl každý kousek masa obalen ze všech stran. Nechte 10 minut odpočinout.
2. Pomocí spiralizéru nakrájejte dýni na nudličky, brokolici nasekejte na menší kousky.
3. Papriku nakrájejte na tenké plátky, Jalapeno papričku nasekejte na jemno. Česnek se zázvorem nastrouhejte.
4. Na rozpálenou pánev s kokosovým olej, vhoďte zázvor, česnek, papriku a Jalapeno. Restujte po dobu 2 minut. Přidejte sojovou omáčku, rýžový ocet, stévii a strachu. Promíchejte, vařte 1-2 minuty. Pot přidejte sezam a chilli a promíchejte.
5. Na druhé pánvi si rozpalte olej na smažení, vložte maso a orestujte ze všech stran, přidejte brokolice a ještě krátce orestujte.
6. Když je maso ze všech stran orestované, přendejte je do pánve s omáčkou, přidejte dýnové nudličky a pořádně promíchejte.
7. Podávejte s květákovou nebo zero pasta rýží.