Křupavé citrónové kuře na tymiánu - nízkosacharidový recept 

Křupavé citrónové kuře na tymiánu

4 vykostěné kuřecí stehenní čtvrtky
1 lžíce nasekaného tymiánu
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce nastrouhané citrónové kůry
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky utřeného česneku
Sůl a pepř na dochucení

1. Nejprve si naložíme den předem kuřecí čtvrtky. Maso očistíme, vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Přidáme nasekaný tymián, citrónovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a vložíme do lednice minimálně na pár hodin, nejlépe však přes noc.

2. Maso vyndáme z lednice a osušíme papírovými utěrkami.

3. Rozpálíme si pánev pokapanou olivovým olejem na střední teplotu a přidáme kuřecí stehna nejprve kůži dolů. Vaříme 7-10 minut z každé strany, dokud nebudou stehna propečená.

4. Před podáváním necháme pár minut odpočinout.


Zpět