Křupavé citrónové kuře na tymiánu - nízkosacharidový recept
4 vykostěné kuřecí stehenní čtvrtky
1 lžíce nasekaného tymiánu
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce nastrouhané citrónové kůry
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky utřeného česneku
Sůl a pepř na dochucení
1. Nejprve si naložíme den předem kuřecí čtvrtky. Maso očistíme, vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Přidáme nasekaný tymián, citrónovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a vložíme do lednice minimálně na pár hodin, nejlépe však přes noc.
2. Maso vyndáme z lednice a osušíme papírovými utěrkami.
3. Rozpálíme si pánev pokapanou olivovým olejem na střední teplotu a přidáme kuřecí stehna nejprve kůži dolů. Vaříme 7-10 minut z každé strany, dokud nebudou stehna propečená.
4. Před podáváním necháme pár minut odpočinout.