Křupavá kari kuřecí stehýnka - nízkosacharidový recept 

Křupavá kari kuřecí stehýnka

8ks kuřecích stehýnek
¼ šálku olivového oleje
2 lžičky kari
1 ½ lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička papriky
½ lžičky čerstvě mletého pepře
½ lžičky grilovacího koření
½ lžičky mletého chilli
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého hořčičného semínka
½ lžičky skořice
½ lžičky mletého zázvoru
8 listů medvědího česneku nasekaného najemno
pažitka
½ lžičky sušených chilli papriček

1. Všechno koření si odměříme do mističky a promícháme.

2. Olivový olej vmasírujeme do kuřecích stehýnek a důkladně obalíme ve směsi koření.

3. Stehýnka vložíme na rozpálený gril na 220°C a grilujeme 50 minut nebo dokud kůžička nebude křupavá.

4. Před podáváním necháme 5 minut odležet. Zdobíme jemně nasekanou pažitkou a nasekanými sušenými chilli papričkami.

 


Zpět