Kořeněná ryba - nízkosacharidový recept
4 nahrubo nastrouhané stroužky česneku
1 středně velká žlutá cibule, nakrájená
1 pálivá paprika (jalapeňo), nakrájená a zbavená semínek
šťáva z 1 citrónu
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky tymiánu
2 lžičky černého pepře
2 lžičky nového koření
1 lžička skořice
1/2 lžičky muškátového oříšku
50 dkg tilapie, kapra, nebo jiné bílé ryby
Sůl na dochucení
1. Všechny ingredience kromě ryby dejte do mixéru a rozmixujte do hladka.
2. Rybí maso dejte do mísy a pokryjte ho vrstvou pyré. Nechte marinovat alespoň hodinu nebo do druhého dne.
3. Když je maso připravené k tepelné úpravě, vystříkejte velkou pánev olejem a ten pak rozehřejte na střední teplotu. Marinovanou rybu opékejte asi 3-5 minut z každé strany. Poddávejte se zeleninou.