Koprovka s vejcem (bezlepková, nízkosacharidová) 

Koprovka s vejcem (bezlepková, nízkosacharidová)

3 lžíce másla
500ml zeleninového vývaru
1 svazek kopru, propláchnutého
3 lžíce zakysané smetany
300ml smetany ke šlehání
Sůl
Pepř
Sladidlo
Jablečný ocet
¼ lžičky Xantalové gumy

1. Připravte si zeleninový vývar, vmíchejte obě smetany a nasekaný kopr.

2. Omáčku osolte, opepřete, přidejte cukr a pár kapek octa, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť.

3. Mezitím co prováříte omáčku, přidejte Xantalovou gumu a občas promíchejte.

4. Uvařte vejce natvrdo. Uvařená vejce oloupejte, rozkrojte napůl a podávejte s omáčkou.

 


Zpět