Keto makronky
100g mandlové mouky
2 špetky soli
60g erythritolu
1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátu
½ lžičky vinného kamene
½ lžičky vanilkového extraktu
3 bílky pokojové teploty
Kréme:
200 ml smetany na šlehání
200g hořké čokolády 85%
erythritol dle požadované sladivosti
1. V míse smícháme všechny suché ingredience kromě erythritolu.
2. V druhé míse vyšleháme bílky s vinným kamenem a špetkou solí do tuhého sněhu.
3. Postupně do sněhu zašleháme mletý erythritol, aby byl sníh krásně lesklý a tvořil špičky. Dále zašleháme vanilkový extrakt.
4. Přes síto prosejeme část mandlové směsi a opatrně stěrkou vmícháme do sněhu. Takto pokračujeme z celou mandlovou směsí.
5. Těsto přendáme do cukrářského sáčku s kulatou zdobící špičkou a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem makronky.
6. Plechem párkrát bouchneme o stůl, aby z makronek odešly přebytečné vzduchové bublinky a necháme 30 minut schnout.
7. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 150°C a pečeme 20 minut.
8. Troubu po 15 minutách vypneme, ale neotvíráme, aby makronky nespadli. Po půl hodině opatrně otevřeme troubu a plech vyndáme. Makronky necháme zcela vychladnout.
9. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu přivedeme k varu a přelijeme přes čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
10. Krém necháme zcela vychladnout a poté vyšleháme do krému.
11. Krém přendáme do zdobícího sáčku s kulatou špičkou jako jsme použili na makronky a tímto krémem naplníme jednu makronku a druhou spojíme. Takto pokračujeme se všemi makronkami.