Keto bagels  

250g nastrouhané mozzarelly
125g mandlové mouky
2 lžičky xantalové gumy
100g krémového smetanového sýra
2 vejce
1lžíce sušeného tymiánu

Na posypání:
Černý a bílý sezam, mák, slunečnicová semínka, chia semínka, lněná semínka, mletá paprika, chilli, sůl, pepř

1. Troubu si předehřejeme na 200°C.

2. V míse smícháme mandlovou mouku, xantalovou gumu, tymián a vejce.

3. Na pánvi necháme roztát mozzarellu spolu s krémovým sýrem. Jakmile jsou sýry rozpuštěné, přelijeme směs ke směsi mouky s vejci a pomocí mixéru uhněteme v těsto.

4. Z těsta buď tvoříme bulky nebo jej vložíme do zdobícího sáčku a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem kroužky. Poté posypem různými posypy.

5. Plech vložíme do trouby a pečeme 18 minut.


Zpět