Keto bagels
250g nastrouhané mozzarelly
125g mandlové mouky
2 lžičky xantalové gumy
100g krémového smetanového sýra
2 vejce
1lžíce sušeného tymiánu
Na posypání:
Černý a bílý sezam, mák, slunečnicová semínka, chia semínka, lněná semínka, mletá paprika, chilli, sůl, pepř
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
2. V míse smícháme mandlovou mouku, xantalovou gumu, tymián a vejce.
3. Na pánvi necháme roztát mozzarellu spolu s krémovým sýrem. Jakmile jsou sýry rozpuštěné, přelijeme směs ke směsi mouky s vejci a pomocí mixéru uhněteme v těsto.
4. Z těsta buď tvoříme bulky nebo jej vložíme do zdobícího sáčku a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem kroužky. Poté posypem různými posypy.
5. Plech vložíme do trouby a pečeme 18 minut.