Karfioláky – nízkosacharidové tacos
2 vejce
1 lžíce Psyllium
200g květáku
1 lžíce citrónové šťavy
2 lžíce nasekané petrželky
sůl a pepř na dochucení
1. Květák očistíme a rozebereme ho na růžičky. Ty pak vložíme do mixéru a umixujeme na jemno.
2. Květákový kuskus vložíme do hrnce s vodou a vaříme do měkka.
3. Uvařený květák zcedíme přes plátno a důkladně vyždímeme veškerou vodu. Opatrně je to velice horké.
4. Zcezený květák přendáme do mísy, přidáme dvě vejce, citrónovou šťávu, petrželku a Psyllium. Směs osolíme, opepříme a vše dokladně promícháme.
5. Z hotové směsi tvořříme tenké placičky, které pečeme buď v troubě na plechu vyložený pečícím papírem a pokapaným kokosovým olejem na 180°C cca 20 minut nebo na teflonové pánvi potřené kokosovým olejem na tředním plameni cca 3 minut z každé strany.
6. Plníme dle libosti nebo používáme jako přílohu k masu.