Kapustové papardelle s žampionovou omáčkou - nízkosacharidový recept
5 listů listové kapusty
půlka zelené papriky
1 žampion
1/2 nastrouhané mrkve
1/8 na proužky nakrájeného bílého zelí
80g cottage sýru natural
100ml smetany na vaření
20g nastrouhaného parmezánu
1 lžíce worcestereské omáčky
1 lžíce balzamicového octa
1 lžíčka majolky
sladidlo
vinný ocet
sůl
pepř
olivový olej
1. Mrkev smícháme se zelím. Přimícháme zálivku z majolky, octa, sladidla, soli a pepře. Vyrobíme si domácí coleslaw salát.
2. Listy kapusty nakrájíme na proužky, které spaříme ve vroucí vodě.
3. Na pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém osmahneme na plátky nakrájený žampion a na proužky nakrájenou papriku. Žampion s paprikou zakápneme worcesterskou omáčkou a balzamicovým octem, prohřejeme.
4. Směs zalijeme smetanou, přidáme cottage sýr a nastrouhaný parmezán a opět prohřejeme, nakonec dochutíme solí a pepřem.
5. Spařené kapustové papardele smícháme se coleslaw salátem, zalijeme žampionovou omáčkou a ozdobíme plátky parmezánu.