Kachní stehna na asijský způsob - nízkosacharidový recept
2 kachní stehna
2 lžíce sojové omáčky
1 stroužek česneku
1 lžička zázvoru
sladidlo
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kokosového oleje
1 lžička rýžového octa
5 meruněk
½ citrónu
sůl
pepř
1. Ve velké pánvi si namícháme marinádu. Smícháme sojovou omáčku, zázvor, nastrouhaný stroužek česneku, sladidlo, sůl, koriandr, kokosový olej a rýžový ocet.
2. Pánev dáme na plotýnku a pustíme na střední plamen. Na pánev přidáme kachni stehna. Meruňky si očistíme, zbavíme pecek a nakrájíme na půlky. Půlku citronu rozkrájíme na čtvrtiny a vložíme spolu s meruňkami na pánev ke stehnům. Vše promícháme, zakryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme táhnout minimálně 2,5 – 3 hodiny.
3. Během a vaření občas promícháme a podlejváme vodou.