Jednoduché rybí kari s kokosovým mlékem - nízkosacharidový recept
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na drobno
1 cuketa, nakrájená na tenká kolečka
400g dýně Hokkaidó, nakrájená na 2cm kostičky
1 lžička zelené kari pasty
400ml – plechovka kokosového mléka
700g bílé ryby, já použila kapra, nakrájeného na 3cm kousky
1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
1. Na velké pánvi si rozpálíme olej. Přidáme cibuli, cuketu, dýni a 5 minut restujeme.
2. Kokosové mléko přelijeme do vyšší misky, přidáme kari pastu a promícháme. Mléko vlijeme do pánve se zeleninou a uvedeme k varu. Poté zmírníme plamen a necháme 10 minut provařit, nebo vaříme, dokud dýně není měkká.
3. Následně vložíme do pánvi i rybu a vaříme minimálně 5 minut, nebo do té doby, dokud nebude ryba vařená.
4. Omáčku osolíme, opepříme a na závěr posypeme koriandrem.