Jalapeňo plněná vejce - nízkosacharidový recept
4 ks vajec
30g majonézy
38g strouhaného čedaru
2 plátky opražené slaniny
1 jalapeňo papričky, nasekaná na jemno
Sůl a pepř
Nasekaný čerstvý koriandr
1. Vejce vložíme do kastrůlku s vodou a uvaříme, cca 10 minut. Vejce necháme vychladnout a poté oloupeme.
2. Oloupaná vejce rozkrojíme na půl, vyndáme žloutky a dáme je zvlášť do misky.
3. Ke žloutkům přidáme majonézu, nastrouhaný čedar, na malé kousky nasekanou křupavou slaninu, jalapeňo papričku, koriandr a osolíme a opepříme. Vše vidličkou smícháme do hladka.
4. Bílky naplníme vyrobenou jalapeňo pomazánkou a vložíme na servírovací talíř.
5. Dozdobíme nasekaným koriandrem.