Jalapeňo plněná vejce - nízkosacharidový recept 

4 ks vajec
30g majonézy
38g strouhaného čedaru
2 plátky opražené slaniny
1 jalapeňo papričky, nasekaná na jemno
Sůl a pepř
Nasekaný čerstvý koriandr

1. Vejce vložíme do kastrůlku s vodou a uvaříme, cca 10 minut. Vejce necháme vychladnout a poté oloupeme.

2. Oloupaná vejce rozkrojíme na půl, vyndáme žloutky a dáme je zvlášť do misky.

3. Ke žloutkům přidáme majonézu, nastrouhaný čedar, na malé kousky nasekanou křupavou slaninu, jalapeňo papričku, koriandr a osolíme a opepříme. Vše vidličkou smícháme do hladka.

4. Bílky naplníme vyrobenou jalapeňo pomazánkou a vložíme na servírovací talíř.

5. Dozdobíme nasekaným koriandrem.


Zpět