Hovězí na houbách - nízkosacharidový recept
4 plátky hovězí roštěné
1 lžíce najemno nasekaných sušených hub
300g směsi čerstvých hub
Sůl a pepř
1 střední cibule
alespoň 500 ml hovězího vývaru
1 lžíce sádla
2 lžíce másla
1 lžíce octa
trocha nasekané pažitky
1. Plátky masa osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi nebo hrnci opečeme na sádle maso z obou stran dohněda a dáme na talíř. Do výpeku po mase dáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme dohněda. Přidáme sušené houby a ihned zalijeme vývarem.
2. Maso vrátíme zpět do hrnce, přivedeme k varu, přidáme lžíci octa, zmírníme plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar.
3. Na lžíci másla orestujeme pokrájené čerstvé houby, osolíme a opepříme a zhruba po půl hodině dušení masa je přidáme k masu.
4. Když je maso měkké, odstavíme hrnec z plotny a do omáčky vmícháme lžíci studeného másla, které spojí všechny chutě. Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou.