Grilovaný steak ve směsi koření a pečenou dýní - nízkosacharidový recept
1,5 lžičky soli
1 lžíce papriky
1 lžička sušeného oregana
1 lžička mleté hořčice
1 lžička černého pepře
½ lžičky mleté kurkumy
½ lžičky česnekového prášku
Špetka kajenského pepře
2 hovězí steaky
½ dýně Hokkaidó pokrájené na kostičky a upečené v troubě
1. Všechno koření na marinádu smíchejte v misce. Odeberte 1 lžíci a zbytek uložte do vzduchotěsné nádobky.
2. Každý steak z obou stran rovnoměrně okořeňte. Nechte maso při pokojové teplotě 15 až 30 minut marinovat.
3. Položte steak na rozpálený gril a nechte 4 až 5 minuty zatáhnout. Pak steaky otočte a nechte dalších pět minut grilovat.
4. Před podáváním nechte steaky pět minut odpočinout zabalené v alobalu, aby nevychladly.
5. Podávejte s opečenou dýní.