Grilovaná kuřecí srdíčka s petrželkou - nízkosacharidový recept
1 litr studené vody
2 lžíce mořské soli
Sladidlo
250g kuřecích srdíček
½ šálku nasekané hladkolisté petrželky
1 stroužek utřeného česneku
4 lžíce olivový olej
4 lžíce červený vinný ocet
Sladidlo
Sůl
Pepř
1. V uzavíratelné nádobě smíchejte vodu se solí a sladidlem a vložte omytá srdíčka. Zakryjte víčkem a vložte na 3h do lednice.
2. Srdíčka slijte, osušte papírovými utěrkami. Jednotlivá srdíčka napíchejte na dřevěné špejle, tak aby se nedotýkala.
3. Rozpalte si gril a mezitím smícháme v menší misce nasekanou petrželku, česnek, 4 lžíce vinného octa a 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, sladidlo a promícháme.
4. Napíchaná srdíčka přendáme na gril a potíráme marinádou. Grilujeme 3-5 minut z každé strany.
5. Hotová srdíčka přendáme na talíř a na závěr ještě přelijeme marinádou.