Grilovaná kuřecí srdíčka na špejli - nízkosacharidový recept
250g kuřecích srdíček
1/3 šálku olivového oleje
3 lžíce červeného vinného octa
½ lžičky soli
Čerstvý mletý pepř
½ lžičky mletého kmínu
1 sušená chilli paprička nasekaná najemno
Šťáva z ½ citrónu
3 žampiony, oloupané a nakrájené na menší kousky
1. Srdíčka omyjeme, osušíme papírovými utěrkami a vložíme do uzavíratelné nádoby. Přidáme všechny ingredience, promícháme, nádoby zakryjeme víčkem a vložíme nejlépe přes noc do lednice.
2. Marinovaná srdíčka napícháme na špejle spolu na střídačku se žampiony, vložíme na rozpálený gril a grilujeme 3 minuty z každé strany.
3. Podáváme pokapané citrónovou šťávou.