Dýňové pyré s pečenými houbami a sýrem s hruškou 

400g čerstvých hub
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého kmínu
sůl a pepř na dochucení

Dýňová kaše:
500g dýně hokaido
30g másla
sůl

200g libovolného sýra na grilování (oštěpok, eidam, brie, hermelín, mozzarella)
čerstvá hruška

1. Houby si očistíme a nakrájíme na větší proužky. Cibuli očistíme a nakrájíme na klínky.

2. Na pánvi rozhřejeme olej a na něm zarestujeme houby spolu s cibulí.

3. Houbovou směs osolíme, opepříme, přidáme kmín a vložíme na 30 minut do trouby nebo dokud houby nebudou tmavé.

4. K houbám do trouby přidáme spolu na tále rozpéct na plátky nakrájený grilovací sýr, na který jsme si rozložili na plátky pokrájenou hrušku. Jakmile povrch zezlátne, vyndáme z trouby.

5. Dýni rozpůlíme, vyndáme semínka a zbytek dýně rozkrájíme na kostky. Vložíme do hrnce s vodou, osolíme a dáme vařit doměkka.

6. Uvařenou dýni slijeme, přidáme máslo a tyčovým mixérem umixujeme do hladkého pyré.

7. Na talíře rozprostřeme dýňové pyré, na vrch naklademe pečené houby a podáváme s grilovaným sýrem.

 


Zpět