Dýňová polévka s kakaem 

2 lžíce oleje
1 středně velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce uzené papriky
½ lžičky mletého římského kmínu
1 zarovnaná lžička sušeného oregana
100g rajčatového protlaku
10g kakaa
500g dýně Hokkaido
uvařeného libovolného masa - libovolné
1l vývaru
sůl
pepř

1. V hrnci si na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno.

2. Jakmile začne růžovět, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a za častého promíchání ji opečeme.

3. Přidáme rozdrcený česnek a necháme ho rozvonět.

4. Přisypeme uzenou papriku a jen krátce orestujeme.

5. Dále přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání prohřejeme.

6. Obsah hrnce zalijeme vývarem, přisypeme kakao a na kostky nakrájenou dýni i se slupkou.

7. Polévku dochutíme solí a pepřem a vaříme na mírném ohni do změknutí dýně.

8. Když je dýně měkká, polovinu zeleniny vyjmeme a zbytek umixujeme tyčovým mixérem do hladka. Následně vrátíme odebranou polovinu zpět do polévky.

9. Polévku naporcujeme do misek či talířů a podáváme s natrhaným masem.


Zpět