Donuty s čokoládovou polevou a arašídy
Základní těsto:
100g mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
2 lžičky jedlé sody
špetka soli
30g erythritolu
30g rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
30g mléka jakéhokoli (rostlinné i živočišného)
2 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
Poleva:
50g hořké čokolády
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce másla nebo kokosového oleje
50g nasekaných slaných arašídů
1. Troubu předehřejeme na 175°C. Formu na donuty si pořádně vymažeme nebo vystříkáme olejem ve spreji.
2. V míse smícháme mandlovou mouku, jedlou sodu, sůl a erythritol.
3. V druhé míse vyšleháme máslo, mléko, vejce a vanilkový extrakt.
4. Poté tekuté ingredience přelijeme do suchých ingrediencí a mixérem umixujeme do hladkého těsta.
5. Formu na donuty naplníme do ¾ a vložíme do trouby. Pečeme 25 minut.
6. Mezitím, co ne nám pečenou donuty si necháme rozpustit ve vodní lázni hořkou čokoládu spolu s máslem nebo kokosovým olejem a kakaem. Mícháme do rozpuštění a hladké polevy.
7. Upečené donuty necháme vychladnout a poté namáčíme v čokoládové polevě. Na závěr posypeme nasekanými slanými arašídy.