Domácí keto burger (nízkosacharidový, bezlepový)
Bulky:
dle receptu ZDE >>>>>
Náplň:
1 vejce
175g mletého hovězího masa
1 kyselá okurka
1 nakládaná kukuřička
1 list ledového salátu
dijonská hořčice
kečup slazený stevií
majolka
sůl a pepř na dochucení
1 plátek oblíbeného sýru
olivový olej
1. Bulky si vyrobíme z receptu z výše uvedeného odkazu.
2. Maso osolíme a opepříme dle chuti a vytvarujeme do placky, do které uděláme ve středu důlek.
3. Rozehřejeme si grilovací pánev, na kterou poklademe okořeněné maso, které grilujeme zhruba 4minuty na jedné straně. Maso po 4 minuty otočíme položíme na něj plátek sýra a grilujeme další 4 minuty.
4. Připravíme si menší pánev na volské oko, které připravíme na kapce olivového oleje.
5. Bulku si rozkrojíme v půli, na spodní půlku dáme trochu majolky a hořčice, dále natrhaný ledový salát, masový burger se sýrem, vejce, na půl rozkrojenou kukuřičku, zakápneme kečupem a zaklopíme druhou půlkou bulky. Na vrch burgru zapíchneme kyselou okurku.