Celerový salát - nízkosacharidový recept
1 celer
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce celozrnné hořčice
1/2 šálku majonézy
1 lžíce čerstvého estragonu, jemně nasekané
2 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané
4 lžíce citronové šťávy
1/4 lžičky sůl
1/8 lžičky mletého pepře
1 lžička kaparů (volitelně)
1 lžíce nakládačky, jemně nasekané (volitelně)
1. Celer oloupeme. Na struhadle nebo ručně nakrájíme celer na tenké hranolky o velikosti zápalek a přendáme do mísy a ihned promícháme se dvěma lžícemi citrónové šťávy, aby celer nezhnědl.
2. Do vyšší nádoby přendáme hořčice, majonézu, estragon, petržel, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Ručním mixérem vyšleháme směs dohladka. Pokud je dresink moc hustý, je možné ho zředit podmáslím.
3. Dresink nalijeme na celerové sirky a promícháme. Ihned podáváme.