Brokolicová omeleta s klobásou - nízkosacharidový recept 

Brokolicová omeleta s klobásou

1/3 brokolice
3 vaječné bílky
½ nízkotučné mozzarelly
1 lžíce nadrobené bryndzy
1/2 malé sušené chilli papričky
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř na dochucení
½ jarní cibulky nakrájené na šikmá kolečka

1. Brokolici očistěte, zbavte košťálu, natrhejte na jednotlivé růžičky a vložte do hrnce s mírně osolenou vodou a vařte do měkka.

2. Na lžíci rozpáleného olivového oleje orestujeme předem uvařenou brokolici, zalijeme rozšlehanými bílky a zasypeme natrhanou mozzarellou a nadrobenou bryndzou.

3. Poté dochutíme solí, pepřem, nadrcenou chilli papričkou. Klobásu nakrájíme na kolečka a poté na proužky, přihodíme na pánev k omeletě a necháme pod pokličkou vařit 5 minut.

4. Hotovou omeletu dozdobíme jarní cibulkou.


Zpět