BBQ dlouze pečené vepřové maso - nízkosacharidový recept
250g vepřového masa nakrájené na plátky
30g másla
sladidlo
80ml červeného vinného octa
250ml masového vývaru
100ml rajčatové passaty
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce krémžské hořčice
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce rýžového octa
2 lžičky chilli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého pepře
1 lžička soli
1. Ve větší nádobě si smícháme máslo, vinný ocet, vývar, passatu, obě hořčice, sojovou omáčku, rýžový ocet, koření a sladidlo a řádně promícháme, aby se vše spojilo.
2. Plátky masa si vložíme do hrnce a zalijeme jej omáčkou. Hrnec zakryjeme pokličkou a přivedeme omáčku k varu, následně ztlumíme plamen a vaříme na mírném plamení přibližně 3h.
3. Po 3 hodinách vaření si vezmeme 2 vidličky a naškrábeme maso na jednotlivá vlákna.
4. Je-li potřeba vaříme ještě maso dle potřeby bez pokličky, aby se nám zredukovala omáčka.