Zapečený tuřín se špenátem a cottage sýrem - nízkosacharidový recept 

 Zapečený tuřín se špenátem a cottage sýrem

1 větší tuřín nakrájený na plátky
250g čerstvého špenátu
2 stroužky česneku
1 velké rajče nakrájené na plátky
300g nízkotučného cottage sýru
pepře
sůl
sušená nebo na jemno nasekaná čerstvá petrželka
3 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená na půlkolečka
100g čerstvých žampionů
70g strouhaného parmezánu

1. Plátky tuřínu si uvaříme v mírně osolené vodě do měkka.

2. Na pánvi si rozpálíme lžíci olivového oleje na kterém krátce orestujeme cibuli, přidáme špenát a podlijeme vodou, aby se špenát spařil. Kešpenátu přihodíme prolisovaný česnek a ještě mírně prohřejeme.

3.Špenát přendáme do misky. Na stejné pánvi orestujeme na další lžíci olivového oleje očištěné a na tenké plátky pokrájené žampiony.

4. Cottage sýr přendáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a promícháme.

5. Uvařený tuřín slijeme. Zapékací misku si vymažeme lžící olivového oleje a na dno klademe dvě vrstvy plátků tuřínu. Poté vrstvíme postupně spařený špenát, dále ochucený cottage sýr, restované žampiony a plátky rajčete. Poslední vrstvu bude tvořit opět plátky tuřínu.

6. Vše zasypeme strouhaným parmezánem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 220°C a pečeme, dokud parmezán neutvoří zlatou krustu.


Zpět