Zapečené květákové listy s trhaným masem - nízkosacharidový recept 

Otrhané listy z hlavičky květáku
Obrané maso od kostí při přípravě vývaru, nebo jakékoli jiné maso nakrájené na kostičky
4 vejce
1 kelímek smetany ke šlehání
Sůl a pepř na dochucení
2 cibule
200g strouhaného sýra
2 lžíce olivového oleje

1. Listy z květáku nakrájíme na proužky a ty následně pokrájíme na menší kostky, včetně tvrdých částí. Listy poté spaříme v mírně osolené vroucí vodě.

2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm orestujeme cibulku do měkka a přidáme maso. Osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran.

3. Okapané spařené květákové listy přendáme do pekáče, přidáme orestované maso a promícháme.

4. Ve vyšší nádobě vyšleháme vejce spolu se smetanou a vlijeme na květákovo masovou směs. Celé promícháme, zasypeme strouhaným sýrem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme, dokud povrch nezezlátne.


Zpět