Velikonoční mazanec bez mouky a bez cukru 

250 g tučného tvarohu
2 vejce
170 g mandlové mouky
30 g kokosové mouky
40 g vanilkového proteinového prášku
120 g rozpuštěného másla
kůra z 1 citronu
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
2 lžičky xantanové gumy
6 lžic erythritolu
špetka soli
vajíčko na pomazání
mandlové plátky na zdobení

1. Do mísy dáme tvaroh, vejce, sladidlo a citronovou kůru a mixujeme do hladka.

2. V druhé misce smícháme všechny suché přísady, které přisypeme k rozmixované tvarohové směsi.

3. Na závěr vlijeme máslo a pořádně promícháme.

4. Z těsta vytvarujeme bochánek a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem.

5. Takto připravené mazance dáme do lednice na hodinu odpočinout.

6. Předehřejeme si troubu na 180°C, mazanec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.

7. Pečeme 10 minut na 180°C, pak teplotu snížíme na 160°Ca dopékáme ještě cca 30 minut.


Zpět