Velikonoční beránek s Luičnou a zakysanou smetanou 

150 g smetanového sýra typu Lučina, Palouček, aj.
70 g změklého másla
70 g erythritolu
3 vejce
30g vanilkového proteinového prášku
špetka soli
75 g mandlové mouky
75 g kokosové mouky
3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
150g zakysané smetany
kůra z ½ citrónu

1. Předehřejeme si troubu na 170°C.

2. V míse vyšleháme Lučinu se změklým máslem a erythritolem do hladka. Poté zašleháme vejce postupně jedno po druhém.

3. Přidáme zbylé suché ingredience jako sůl, kypřící prášek, kokosovou a mandlovou mouku a opět prošleháme do hladké konzistence.

4. Na závěr přišleháme zakysanou smetanu a citrónovou kůru.

5. Těsto vlijeme do silikonové formy na beránka, kterou jsme si předem vystříkali olejem ve spreji.

6. Beránka vložíme do trouby a pečeme 45 minut.

7. Hotového beránka necháme vychladnout ve formě a až studeného vyklopíme.


Zpět