Tvarohovo arašídové řezy - nízkosacharidový recept 

Tvarohovo arašídové řezy

50g arašídového másla
50g čokoládového proteinového prášku
sladidlo
2 bílky
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky kypřícího prášku
2 lžičky mléka
250g nízkotučného tvarohu ve vaničce
250g nízkotučného tvarohu ne ve vaničce
25g vanilkového proteinového prášku
2 lžíce vody
25g vlašských ořechů nasekaných na jemno

1. Arašídové máslo, čokoládový protein, sladidlo, kypřící prášek a mléko si smícháme v misce. V jiné misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu spolu s jedlou sodou a opatrně jej vmícháme do arašídové směsy.

2. Těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Vločíme do předehřáté trouby na 175°C na 15 minut.

3. Během pečení si v mísce vyšleháme oba tvarohy s vanilkovým proteinem, sladidlem a vodou.

4. Vychladlý korpus překrojíme na půl. Jednu půlku zlehka potřeme tvarohovou náplní a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Druhou půlkupotřeme zbylou tvarohovou náplní. Korpus s ořechy položíme na korpus silně namazaný tvarohem a vložíme do lednice na pár hodin uležet.


Zpět