Třešnový koláč s tvarohem a čokoládou 

Základní vrstva:
75g mandlové mouky nebo mletých mandlí
150g strouhaného kokosu
20g holandského kakaa
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátu
70g hořké čokolády min. 80% kakaa
200 ml kokosového mléka
2 vejce

Tvarohová vrstva:
200g krémového smetanového sýru
250g tvarohu v papíru
200ml smetany ke šlehání
dle chuti stéviové kapky s příchutí vanilky nebo vanilkový extrakt a erythritol

Dále:
250g vypeckovaných třešní
30g hořké čokolády min. 80% kakaa

1. Mleté mandle spolu s kokosem, kakaem, kypřícím práškem vložíme do mixéru a umixujeme na jemnou moučku.

2. Ve vodní lázni si zatím necháme rozpustit čokoládu.

3. Do mixéru přidáme vejce a mléko. Promixujeme. Poté přilijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu zapneme mixér, aby se vše spojilo.

4. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem a těsto rovnoměrně rozprostřeme na celé dno.

5. Do vyšší nádoby přendáme všechny ingredience na tvarohovou vrstvu a vyšleháme do hladkého krému. Krém nandáme na základní vrstvu, kterou už máme ve formě.

6. Zapneme troubu na 175°C a než se nám trouba rozehřeje, tak omyté a vypeckované třešně vmáčkneme jednu po druhé do tvarohové vrstvy.

7. Tvarohovou vrstvu uhladíme stěrkou do rovna a na závěr posypeme nastrouhanou čokoládou.

8. Formu vložíme do trouby a pečeme 30 – 35 minut, nebo dokud tvarohová vrstva nezačne zlátnout.

9. Hotový koláč vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout, nejlépe odležet v lednici.

 


Zpět