Tortillové nachos s mletým masem - nízkosacharidový recept 

Tortillové nachos s mletým masem

1 tortillová placka       dle receptu ZDE >>>>>
100g mletého hovězího masa
1 cibule
2 rajčata
3 listy ledového salátu
středně velká cibule
sůl a pepř na dochucení
špetka chilli
150ml červeného vína
2 lžíce kečupu
čerstvá bazalka nasekaná na jemno
1 vrchovatá lžíce cottage sýru natural
olivový olej
2 lžíce strouhaného tvrdého sýru

1. Tortillovou placku si nakrájíme na 8 trojúhelíčku a orstujeme na kapce olivového oleje do zlatova.

2. Opečené nachos přendáme z pánve do alobalo a udržujeme teplé. Na stejnou pánev přidáme další kapku olivového oleje a orestujeme na ni na půlkolečka nakrájenou cibuli.

3. Když je cibulka měkká, přidáme k ní mleté maso a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo.

4. K masu přihodíme na kostičky nakrájená rajčata a 5 minut provaříme. Podlijeme vínem a ještě 5 minut provaříme.

5. Masovou směs dochutíme solí, pepřem, kečupem a chilli, kdo má rád ostřejší jídla.

6. Nachos vyndáme z alobalu, přendáme na talíř, který jsme vyskládali natrhanými listy ledového salátu, dále přelijeme masovou směsí z pánve, posypeme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem, na závěr dozdobíme lžící cottage sýru.


Zpět