Steak s rychlou hořčično-pepřovou omáčkou - nízkosacharidový recept 

Steak s rychlou hořčično-pepřovou omáčkou

300g hovězího masa na steak
1 lžíce ghí nebo sádla
Sůl a pepř dle chuti

Hořčično-pepřová omáčka:
1 lžíce ghí nebo sádla
1 lžíce celého pepře
1 lžíce dijonské hořčice
½ malé bílé cibule nakrájené na kostičky
60ml smetany ke šlehání
Sůl dle chuti

1. Steak opláchneme, následně osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Koření vtlačíme do masa.

2. Na pánvi si rozpálíme ghí nebo sádlo na vyšší teplotu a maso na něm z obou stran zatáhneme. Z každé strany zhruba 3 minuty.

3. Poté stáhneme teplotu a dopékáme 4 minuty, aby zůstalo maso uprostřed krásně růžové. Pokud máte teploměr, tak by mělo mít maso 52-60°C.

4. Maso sundáme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.

5. Mezi tím, co nám odpočívá maso, připravíme hořčično-pepřovou omáčku. Do pánve, na kterém jsme připravovali steak, přidejte lžící ghí nebo sádla, přidejte najemno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme 3-5 minut, aby změkla, poté přidáme kuličky pepře a zahříváme další 2-3 minuty na středním plameni.

6. Poté přidáme hořčici, smetanu a vaříme 5 minut, dokud nevznikne krémová omáčka.

7. Steak vyndáme z alobalu, přendáme na talíř a podáváme přelitý omáčkou.

 


Zpět