Smrž plněný nádivkou z keto chleba a kopřiv - nízkosacharidový recept 

4 velký smrži
2 vejce
4 krajíce nízkosacharidového vláčného chleba           dle receptu ZDE >>>>>
1 jarní cibulka nakrájená na kolečka
2 kopřivy nasekané najemno
3 lžíce kokosového mléka
1 lžíce olivového oleje
50g anglické slaniny
Muškátový oříšek
Sůl
Pepř

1. Nejprve smrže rozkrojíme podélně napůl, pořádně propereme a necháme okapat.

2. Chléb a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Přendáme do mísy, přidáme jarní cibulku a kopřivy.

3. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky rozmícháme s kořením a kokosovým mlékem a přilijeme do misky k suchým ingrediencím. Promícháme.

4. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně zamícháváme do mísy s nádivkou.

5. Okapané smrže přendáme do zapékací misky, pokapeme olivovým olejem a naplníme připravenou nádivkou.

6. Zapékací misku vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 40 minut, dokud povrch nádivky nezezlátne.


Zpět