Nízkosacharidové Slepované punčové cukroví 

50g kakaa
½ lžičky soli
1 vaječný žloutek
120g másla
125g konopná mouka
60 g erythritolu
15ml smetany ke šlehání
½ lžičky punčového aroma
10 kapek vanilkové Stévie


Krém:
Kondenzované mléko     viz recept zde >>>>
125g změklého másla
100g Krémového smetanového sýra
½ lžičky vanilkového extraktu

1. Mouku s kakaovým práškem prosejte do misky, osolte. V druhé míse vyšlehejte šlehačem máslo s cukrem do pěny.

2. Postupně při menší rychlosti zašlehejte žloutek, přilijte smetanu a aroma se Stévií.

3. Po částech vmíchejte mouku s kakaem a vypracujte těsto.

4. Pomocí dvou potravinářských fólii rozválejte těsto na silnější placku a vykrajujte vykrajovátkem oválky.

5. Vykrojené oválky přendávejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby na 175°C na 12 – 15 minut.

6. Kondenzované mléko vyšlehejte s máslem, Lučinou a vanilkovým extraktem do krému. Pomocí zdobícího sáčku ozdobte jednu polovinu oválku a druhou přiklopte, navrch ještě stříkněte na ozdobu jednu pusinku.


Zpět