Šlehačková bublanina 

200ml smetany ke šlehání
30g erythritolu
1 lžíce citrónové kůry
2 velká vejce
50g kokosové mouky
1/2 kypřící prášek bez fosfátu
300g rybízu
200g rebarbory
1 lžíce erythritolu

1. Troubu předehřejeme na 160°C horkovzduch, 180°C normální.

2. Do vyšší mísy vlijeme smetanu, smícháme s erythritolem, kůrou a vyšleháme do polotuha.

3. Potom po jednom přimícháme vejce a mouku s kypřícím práškem.

4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na koláč a uhladíme stěrkou.

5. Ovoce smícháme v míse se lžící erythritolu, promícháme a poté přendáme na těsto.

6. Formu vložíme do trouby a pečeme 60 minut.

7. Upečenou bublaninu necháme vychladnout.


Zpět