Rebarborový koláč s tvarohem 

Základní vrstva:
3 vejce
50g másla
100g mandlové mouky nebo mletých mandlí
50g kokosové mouky
špetka soli
1 lžíce citrónové šťávy
citrónová kůra

Náplň:
250g tvarohu v papíru
200g zakysané smetany
2 vejce
2 lžíce citrónové šťávy
citrónové stéviové kapky nebo erythritol na doslazení
na kostičky nakrájená rebarbora

Drobenka:
10g másla
1 lžíce mletých mandlí
1 lžíce kokosové mouky
1 lžíce mandlových plátků
1 lžíce erythritolu

1. Troubu si předehřejeme na 175°C.

2. Všechny ingredience na základní vrstvu umixujeme v mixéru do těsta. Těsto přendáme do dortové formy, kterou jsme si předem vystlali pečícím papírem.

3. Těsto vmáčkneme až do okrajů, propícháme na několika místech vidličkou a vložíme do trouby na 10-15 minut.

4. Během pečení si připravíme náplň. Všechny ingredience kromě rebarbory vyšleháme, přendáme na upečený korpus, posypeme rebarborou a vrátíme na dalších 15 minut do trouby.

5. Mezitím si připravíme drobenku. Smícháme všech ingredience a řádně prohněteme prsty v sypkou drobenku, kterou nasypeme na rebarboru a dopečeme ještě 5-10 minut.

6. Jakmile začne drobenka zlátnout, vyndáme koláč z trouby a necháme vychladnout.

 


Zpět