Proteinový nízkosacharidový Velikonoční beránek bez cukru a mouky 

4 vejce
345g krémového smetanového sýra typu Lučina, Palouček
60g rozpuštěného másla
50g kokosového oleje
60g smetany ke šlehání
120g vanilkového proteinového prášku
½ lžičky soli
1/3 lžičky jedlé sody
2 ½ lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
1 lžičky xantanové gumy
kůra z ½ citrónu

1. Předehřejeme si troubu na 160°C.

2. V míse vyšleháme vejce do nadýchané pěny, poté zašleháme smetanový sýr, dále máslo, olej a smetanu.

3. Přidáme zbylé suché ingredience a opět prošleháme.

4. Těsto vlijeme do silikonové formy na beránka, kterou jsme si předem vystříkali olejem ve spreji.

5. Beránka vložíme do trouby a pečeme 45 minut.

6. Hotového beránka necháme vychladnout ve formě a až studeného vyklopíme.

 


Zpět