Pečený vepřový bůček s kurkumou a čerstvým zázvorem - nízkosacharidový recept 

6 stroužků česneku
40g čerstvého zázvoru
3 chilli papričky
1 lžíce mleté kurkumy
1 vepřový bůček s kostí
krystaly mořské soli
1 lžíce olivového oleje

1. Troubu si předehřejeme na 240°C.

2. Česnek a zázvor si oloupeme, chilli papričky nasekáme na jemno a vložíme vše do hmoždíře spolu s hrubou mořskou solí rozdrtíme na pastu.

3. Přidáme kurkumu, olivový olej a promícháme.

4. Kůži na bůčku nařízneme na mřížky a směs vetřeme do bůčku. Bůček vložíme do pekáče a podlijeme vodou.

5. Troubu stáhneme na 180°C a pekáč s masem vložíme do trouby. Pečeme 45 minut, nebo dokud kůže na povrchu masa není křupavá.

6. Podáváme nakrájené na plátky s libovolnou přílohou.


Zpět