NízkosacharidovýTofu burger se zastřeným vejcem 

 Tofu burger se zastřeným vejcem

100g tofu natural
50g listového špenátu
Sůl
Čerstvě namletý pepř
½ cibule
1 lžíce olivového oleje
1 čerstvý žampion
50g namletých mandlí
4 listy římského salátu
Červená řepa
Trocha majolky
2 vejce
6 plátků okurky
2 lžíce avokáda

1. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, vložíme na pánev spolu s česnekem a orestujeme.

2. Žampion očistíme a nakrájíme na půl plátky. Přihodíme k cibuli na pánev a dále restujeme.

3. Po 2 minutách restování vložíme špenát, přilijeme 100 ml vody a spaříme.

4. Špenát osolíme, opepříme.

5. Tofu si nakrájíme na menší kusy, vložíme do mísy a tyčovým mixérem umixujeme do hladka.

6. Orestovanou směs přidáme k tofu a promícháme. Z hotové směsi tvoříme burgry, které obalujeme v namletých mandlích a hned dáváme na rozpálenou pánev.

7. Burgry orestujeme z obou stran, dokud nejsou zlatavé.

8. V hrnci přiveďte k varu přibližně 2 l vody.

9. Vejce vyklepneme do mističek nebo do hrníčku. Jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky a voda se začne pomalu vařit, dáme do ní připravený ocet. Vodu v hrnci roztočíme, aby vznikl vír, a do jeho středu postupně vlijeme vejce. Vír v hrnci se postará o to, aby se bílek obalil kolem žloutku. Necháme vařit asi 3 minuty (žloutek musí zůstat tekutý). Každé vejce vaříme zvlášť.

10. Na talíř natrháme římský salát, pak vrstvíme tofu burger, rozmačkané avokádo, 3 plátky okurky, zastřené vejce, červenou řepu a majolku.


Zpět