Nízkosacharidový Kefírový koláč s ovocem a drobenkou 

3 vejce
250g tvarohu
200 ml kefíru
100g umletého kokosu na mouku
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
citronová kůra z ½ citronu
citronová šťáva z ½ citronu
1 vrchovatá lžíce kakaa
libovolného ovoce (já použila borůvky)
špetka soli

Drobenka:
15g mandlové mouky
15g kokosové mouky
20g Erythritolu
10g změklého másla

1. Troubu předehřejeme na 170°C.

2. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vložíme do mísy se zbylými ingrediencemi, kromě kakaa a promícháme.

3. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do mísy s těstem.

4. Zapékací mísu vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme strouhaným kokosem.

5. ¾ těsta vlijeme do zapékací mísy, rozetřeme po dně, a do zbylé ¼ těsta přidáme kakao, promícháme a vlijeme na vrch těsta v zapékací míse. Kdo chce docílit mramorování, použije opačnou stranu příboru a opatrně promíchá, cikcak, aby se tmavé těsto dostalo i ke dnu.

6. Na těsto poklademe libovolné ovoce (borůvky) a vložíme do trouby na 20 minut.

7. Během pečení si připravíme drobenku. Všechny ingredience na drobenku vložíme do misky a rukou prohněteme v drobenku, kterou po dvaceti minutách pečení nasypeme na koláč a vrátíme zpět do trouby na dalších 20 minut nebo dokud drobenka nezezlátne.

8. Upečený koláč necháme vychladnout.

 


Zpět