Nízkosacharidový jahodovo-borůvkový Clafoutis 

 Nízkosacharidový jahodovo-borůvkový Clafoutis

4 vejce
240ml kokosového mléka
Sladidlo
100g mandlové mouky
1-2 lžičky vanilkového extraktu
1/8 soli
2 lžičky ghí nebo kokosového oleje na vymazání
300g mraženého nebo čerstvého ovoce: borůvky, jahody
1 lžíce sladidla na poprášení

1. Předehřejte troubu na 175 ° C. Všechny ingredience kromě ghí a ovoce dejte do mixéru: vejce, kokosové mléko, sladidlo, mandlovou mouku, vanilkový extrakt a sůl. Umixujeme dohladka. Jen na pár vteřin.

2. Nádobu na koláč vymažte s ghí a vlijte do ní směs. Přidejte ovoce: jahody a borůvky. Přendejte do trouby a pečte 35-40 minut.

3. Koláč je připraven, když je povrch zlatohnědý. Můžete také vyzkoušet píchnutím párátka do středu koláče.

4. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout po dobu 5 minut.
5. Poprašte sladidlem, nakrájejte na dílky a podávejte.


Zpět