Nízkosacharidový hruškový koláč se smetanou 

100g strouhaného kokosu
40g mandlové mouky
40g kokosové mouky
1 vejce
100ml kokosového mléka
20g kokosového oleje
1 lžíce skořice
3-4 hrušky
200ml smetany ke šlehání
2 žloutky
½ lžičky vanilkového extraktu
olej ve spreji na vystříkání formy

1. Troubu předehřejeme na 180°C.

2. V míse smícháme kokos s mandlovou a kokosovou moukou. Přidáme vejce, olej a kokosové mléko a propracujeme v těsto.

3. Vzniklé těsto vtlačíme rovnoměrně pomocí rukou nebo malého válečku na těsto do vystříkané formy na koláč.

4. Hrušky rozpůlíme a vykrojíme jádřinec, bubáka a odstraníme stopku. Půlky hrušek nakrájíme podélně na slabé plátky a jednotlivé plátky pokládáme dokola na těsto a posypeme skořicí.

5. Formu vložíme do trouby a pečeme 10 minut.

6. Mezitím smícháme smetanu s vanilkou a žloutky a důkladně promícháme.

7. Formu vyjmeme z trouby a smetanu s žloutky vlijeme na korpus s hruškami.

8. Formu vrátíme zpět do trouby a teplotu snížíme na 170°C a pečeme dalších 25-30 minut.

9. Hotový koláč necháme vychladnout.


Zpět