Nízkosacharidový Čokoládovo ořechový dort z červené řepy 

Čokoládovo ořechový dort z červené řepy

2 šálky pyré z červené řepy
2 šálky mouky z lískových ořechů
1/2 šálku neslazeného kakaa
1/3 šálku kokosové mouky
1/3 šálku čokoládového proteinového prášku
1 lžíce kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
1 ½ lžičky mleté skořice
1/2 lžičky xantanové gumy
1/2 šálku změklého másla
2/3 šálku sladidla
4 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
1/4 lžičky stévie
1/2 šálku mandlového mléka

Náplň:
250ml smetany ke šlehání
2 lžíce neslazeného kakaa
Sladidlo

Poleva:
2 ½ lžíce másla
30g kvalitní hořké čokolády
2 lžíce sladidla
1/4 lžičky vanilkového extraktu

1. Předehřejeme si troubu na 165°C a nádobu na pečení dortu vystříkáme olejem ve spreji.

2. Ve středně velké misce smícháme ořechovou mouku, kakao, kokosovou mouku, protein, kypřící prášek, jedlou sodu, skořici a xantanovou gumu.

3. Ve větší míse vyšleháme máslo se sladidlem do pěny. Přidáme vejce, řepné pyré, vanilku a stévii.

4. Obě dvě směsi smícháme dohromady, přilijeme mandlové mléko a mícháme, dokud se vše nespojí v těsto.

5. Těsto vlijeme do vymazané formy a pečeme zhruba 45 minut, dokud není těsto dort zcela upečený.

6. Než dort vychladne, tak si připravíme čokoládovou náplň. Šlehačku vyšleháme dotuha, přimícháme kakao se sladidlem a vložíme do lednice.

7. Vychlazený dort rozkrojíme na tři části. Promažeme připraveným krémem a složíme zpět dohromady.

8. Celý dort polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme máslo spolu s nalámanou na menší kousky čokoládou. Přidáme extrakt a sladidlo. 5-10 minut necháme vychladnout.


Zpět