Nízkosacharidové Skořicovo-dýňové donuty 

Skořicovo-dýňové koblížky

3 vejce
1 šálek dýňového pyré
½ šálku kokosové mouky
1/3 šálku rozpuštěného másla
Sladidlo
1 lžička mleté skořice
¼ lžičky vanilkového extraktu
1 lžička kypřícího prášku
½ lžičky jedlé sody
¼ lžičky soli
40g hořké čokolády na vaření

1. V misce smícháme vejce se sladidlem a vanilkovým extraktem. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a pyré.

2. V druhé misce smícháme kokosovou mouku se skořicí, solí, kypřícím práškem, jedlou sodou, promícháme a směs prosejeme k vaječné směsi.

3. Důkladně promícháme, až vznikne lepivé těsto, ze kterého tvoříme kuličky, které mezi dlaněmi mírně připlácneme a vložíme do formiček na muffiny.

4. Formičky na muffiny vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 35-40 minut, záleží na velikosti donutů.

5. Upečené donuty necháme vychladnout.

6. Mezitím si necháme rozpustit ve vodní lázni hořkou čokoládu spolu se sladidlem.

7. Do vychladlých donutů uděláme tvořítkem do středu díry, aby koblížky měly tvar donutu.

8. Horní stranu donutů potíráme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme dle libosti.


Zpět