Nízkosacharidové Griliášové trubičky 

200g opražených mletých slunečnicových semínek
200g vanilkového proteinového prášku
1 vejce
Voda

Krém:
300g másla pokojové teploty
125g mascarpone
100g krémového smetanového sýra
3 žloutky
100g Erythritolu mletého
2 lžíce rumu nebo 1 lžička rumového extraktu

1. Proteinový prášek prosijeme přes síto, abychom ho zbavili případných hrudek a nakypřili ho. Přidáme semínka (opražená, umletá na mouku), promísíme se v misce a nakonec vyklepneme vejce. Zpracováváme v robotu za postupného přilévání vody a až ke konci rukama. Těsto musí být tužší, mírně lepivé. Odložíme ho na chvilku do chladu.

2. Na nepřilnavé podložce z těsta vyvalujeme plát silný asi 2 mm. Plát nakrájíme na proužky silné podle velikosti trubičky. Obmotáme trubičku, nožem odřízneme těsto, spoj dobře přitiskneme a přendáme trubičku naplech vyložený pečícím papírem. Takto postupujeme se zbytkem těsta.

3. Plech s trubičkami vložíme do předem vyhřáté trouby na 175°C a pečeme 12 minut, nebo dokud povrch nezezlátne.

4. Ihned vyndáme z troubu buď ještě teple, nebo zchladlé trubičky sundáme a necháme zcela vychladnout.

5. Vychladlé trubičky máčíme koncem v rozpuštěné hořké čokoládě a pokládáme na plech vyložený špejlemi, a by se nepřilepily k plechu.

6. Všechny ingredience na krém vyšleháme v mixéru do hladkého krému. Krém přendáme do zdobícího sáčku a plníme jím trubičky.


Zpět