Nízkosacharidové Čínské kuřecí balíčky  

½ kapusty
mořská sůl
2 oloupané stroužky česneku
5cm kus čerstvého zázvoru
3 jarní cibulky
1 hrst čerstvé natě z koriandru
1 čerstvá chilli paprička
1 lžíce rybí omáčky
2 kuřecí stehna vykostěná
1 hrst jedlých kaštanů
kůra a šťáva z jedné limetky
1 lžíce sezamového oleje
extra panenský olivový olej
½ šálku sojové omáčky
1 lžíce sezamových semínek

1. Z kapusty odstraňte košťál a vnější listy, hlávku rozeberte a listy vložte do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vařte 2 minuty do změknutí. Potom listy zchlaďte v míse se studenou vodou, slijte a dejte stranou.

2. V mixéru rozsekejte česnek, zázvor, jarní cibulky, koriandr, chilli a rybí omáčku, dobře osolte. Pak přidejte kuře, jedlé kaštany, limetovou kůru a šťávu a sezamový olej a mixujte, až bude směs vypadat jako mleté maso.

3. Na kapustové listy, k jedné straně, pokládejte vrchovatou lžíci náplně. List pak přehrňte, založte po stranách a zarolujte.

4. V hrnci ve kterém jste spařovali kapustu a zbyla vám voda, tak jí slijte na polovinu nebo na tolik, aby když do něj vložíte pařáček, tak aby se nedotýkal vody.

5. Baličky vložte jeden vedle druhého na pařáček, zakryjte pokličkou a vařte zhruba 8 minut v páře.

6. Hotové balíčky podávejte se sojovou omáčkou smíchanou se sezamovým semínkem.


Zpět