Nízkosacharidová tiramisu roláda 

1/3 šálku kokosové mouky
¼ šálu neslazeného kakaa
1 lžíce Psyllia

¼ lžičky jedlé sody
6 vajec
1 lžíce instantní kávy
½ šálku sladidla
1 lžička kávového extraktu, nebo kávové stévie

Náplň:
100g mascarpone
2 lžíce vychlazené silné kávy
2 lžíce neslazeného kakaa
½ lžičky tekutého sladidla (kávová stévie)
½ lžičky kávového extraktu
¼ šálku smetany ke šlehání

Poleva:
½ šálku smetany ke šlehání
¼ šálku neslazeného kakaa
½ lžičky kávového extraktu
½ lžičky tekutého sladidla (stévie)

1. Předehřejte troubu na 190°C.

2. Plech vyložte pečícím papírem a dejte stranou.

3. Dejte všechny suché ingredience do mixéru a promíchejte, dokud se všechny ingredience nesmísí.

4. Vejce vyklepněte do robotu a přisypte směs suchých ingrediencí, promíchejte, dokud se vše nespojí.

5. Těsto vlijte na připravený plech, rovnoměrně rozetřete stěrkou a vložte do trouby na 10 minut.

6. Hotové těsto vyndejte z trouby a ještě teplé zarolujte do rolády včetně pečícího papíru. Nechte vychladnout.

7. Vychladlou roládu rozbalte a pečící papír opatrně odlepte.

8. Všechny ingredience na náplň vyšlehejte v mixéru do hladka a rovnoměrně jím potřete celou roláda a opět zabalte. Vložte minimálně na 2h do lednice ztuhnout.

9. Mezitím si připravíme polevu. V kastrůlku ohřejte na mírném plamenu smetanu, nesmí se vařit. Poté sundejte z plotny, přidejte zbylé ingredience a vyšlehejte.

10. Polevou polijte roládu a vraťte zpět do lednice a nechte další 3h ztuhnout.

 


Zpět