Nízkosacharidová Skořicové lískooříšková hnízda 

2 hrnky mletých lískových ořechů
Špetka soli
1 lžička jedlé sody
2 lžičky skořice
1 lžička vanilkového extraktu
1 hrnek mandlového másla
1 lžíce kokosového oleje

Čokoládový krém:
50g čokolády 85% kakaa
20g kakaového másla
4 lžičky mandlového másla

1. Troubu předehřejeme na 175°C.

2. Ve větší míse smícháme společně lískové oříšky, sůl, jedlou sodu a skořici. Poté přidáme vanilku, mandlové máslo a kokosový olej a pomocí rukou propracujeme tak, aby se nám všechny ingredience spojily.

3. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 15 minut do lednice, aby se s ním lépe pracovalo.

4. Z těsta odebereme vždy množství odpovídající jedné lžíci, ze kterého pomocí rukou vytvoříme kuličku, kterou pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

5. Prstem jemně přimáčkneme kuličku k plechu a koncem vařečky do jejich prostředku uděláme důlky.

6. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme po dobu 8 – 10 minut.

7. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu společně s kakaovým a mandlovým máslem.

8. Nádobu s čokoládou odstavíme z vodní lázně a mícháme, dokud se nám nevytvoří hladká hmota.

9. Vzniklou čokoládovou směs necháme vychladnout tak, aby nebyla příliš tekutá a ze hnízd nevytékala.

10. Upečená hnízda vyndáme z trouby a necháme úplně.

11. Pomocí zdobícího sáčku plníme důlky hnízd čokoládovým krémem.


Zpět