Nízkosacharidová Mramorová bábovka 

150 g najemno nastrouhané cukety
100g kokosové mouky
2 vejce
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
½ lžičky jedlé sody
2 lžíce neslazeného holandského kakaa
½ šálku neslazeného mandlového mléka
1 a ½ odměrky vanilkového proteinového prášku
½ lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkových flavdrops

Poleva:
55 g hořké čokolády 100%
55g kokosového oleje
Sladidlo dle potřeby
3 lžíce nasekaných plátkových mandlí

1. V jedné míse smícháme všechny suché ingredience kromě proteinu. V mixéru smícháme vejce , protein, cuketu, mandlové mléko a vanilkový extrakt.

2. Směs vyšleháme do hladka a vlijeme do suchých ingrediencí.

3. Předehřejeme si troubu na 200°C. Formu vymažeme máslem nebo vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme kokosovou moukou.

4. Připravené těsto ze 2/3 vlijeme do formy a do zbylé 1/3 přidáme kakao. Kakaovou část nandáme na bílou a uhladíme.

5. Formu vložíme do trouby a pečeme 40 minut.

6. Bábovku necháme zcela vychladnout, poté vyklopíme z formy.

7. Připravíme si polevu tak, že čokoládu spolu se sladidlem a máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.

8. Polevu nalijeme rovnoměrně na bábovku. Na závěr posypeme nasekanými plátky mandlí.


Zpět