Nízkosacharidová Limetková pěna z créme fraiche 

250g créme fraiche
3 žloutky
Šťáva z 1 limetky
Sypké sladidlo
¼ lžičky Xantalové gumy
3 lžičky agar agar želatiny
2 čtverečky brusinkové čokolády bez cukru

1. V misce, která se dá použít na lázeň, vyšleháme žloutky se sladidlem do pěny. Následně přendáme nad vodní lázeň a šleháme, dokud žloutky nezhoustnou.

2. Poté přidáme limetkovou šťávu, promícháme. Dále přidáme xantalovou gumu, která nám pomůže k rychlejšímu zhoustnutí.

3. Ke směsi přidáme créme fraiche a tyčovým mixérem důkladně prošleháme. Xantalovou gumu připravíme dle návodu a přimícháme do pěny.

4. Skleničky vyložíme potravinářskou fólií a naplníme pěnou. Vložíme do lednice minimálně na 4h do lednice ztuhnout.

5. Hotové bábovičky vyklopíme na talíř a dozdobíme nasekanou čokoládou.


Zpět