Nízkosacharidová Avokádovo-vaječná pomazánka 

½ zralého avokáda
3 uvařené žloutky
50g majonézy
1 lžíce citrónové šťávy
½ lžičky soli
Čerstvě namletý černý pepř
1 lžíce nasekané pažitky na ozdobu

1. Nejprve si uvaříme vajíčka natvrdo a necháme vychladnout. Studená vejce oloupeme, překrojíme na půl, vyndáme žloutky a vložíme je do mixéru.

2. Bílky přendáme na talíř a poté naplníme hotovou pomazánkou.

3. Avokádo vydlabeme, přidáme do mixéru ke žloutků spolu s majonézou, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

4. Směs umixujeme dohladka.

5. Hotovou pomazánkou plníme půlky uvařených vaječných bílků nebo třeba plátky okurky.

6. Na závěr posypeme nasekanou pažitkou.


Zpět